Kennismaking
Een persoonlijke klik tussen jou en mij vind ik belangrijk, dus bied ik gratis een kennismakingsgesprek van 30 minuten aan. We bespreken dan jouw hulpvraag en wat ik jou te bieden heb en ondertussen leren we elkaar vast een beetje kennen.
Daarbij is het belangrijk dat je naar je gevoel luistert, je gaat immers heel persoonlijke zaken met me delen en dan is het belangrijk dat we elkaars taal begrijpen en je vertrouwen hebt in dat wat ik jou te bieden heb.
UIteraard zal ik ook goed nagaan of er voor mij geen contra-indicaties zijn en je zo nodig door verwijzen naar een collega.

Intake
Tijdens de intake onderzoeken we samen waar je precies aan wilt werken, formuleren we duidelijk wat jouw gewenste resultaat is en welke inspanningen er nodig zijn om dit te behalen. Daarbij bespreken we wat je van mij als therapeut/coach kunt verwachten, maar ook wat jouw eigen  verantwoordelijkheid is. Het leven brengt ons allerlei ervaringen op ons pad en je kunt je afvragen: Waarom overkomt mij dit? Ik kan er toch niets aan doen? Ja maar hij/zij doet het toch niet goed? Als je hier in blijft hangen, verlies je al je kracht en verandert er inderdaad niets. Wees je er van bewust dat je altijd een keuze hebt hoe je er mee omgaat. Je kunt je omgeving of andere mensen niet veranderen, alleen jezelf. Dan zul je merken dat actie = reactie, het effect van jouw verandering en daarmee het gewenste resultaat, zie je terug in jouw omgeving en relaties. Je kunt alleen oogsten wat je gezaaid hebt.

De oorzaak achterhalen
Er is altijd een reden waarom jij de dingen doet zoals je ze doet, zelfs voor de dingen waar je nu niet tevreden over bent. Deze reden zit vaak diep verstopt onder diverse emoties, gedachten en ervaringen, wat de symptomen zijn van de onderliggende oorzaak. Het is mogelijk om alle symptomen één voor één aan te pakken en op het moment zelf geeft dat verlichting. Helaas is het resultaat dan niet blijvend, want de oorzaak is niet aangepakt. Uit ervaring blijkt dat dat vaak resulteert in een heel lang traject of een rondgang langs diverse therapeuten/workshops/coaches. Door vanuit de oorzaak te werken wordt er veel sneller een blijvend resultaat geboekt. Afhankelijk van de hulpvraag resulteert dit in trajecten van ca. 1-10 sessies.

Het onbewuste bewust maken
Door de oorzaak te erkennen, heb je al een grote stap gezet om het onbewuste bewust te maken. Tijdens de sessies wordt er veel aandacht besteed aan bewustwording van de effecten van je eigen gedrag, maar juist ook van de talenten die je bezit en hoe je deze kunt inzetten. Vaak zijn we zo gefocust op wat er niet goed gaat in ons leven, dat we niet meer zien waar we wel goed in zijn of wat we nu precies willen. Door je bewustzijn te vergroten over alle kanten van jezelf, leer je jezelf steeds beter kennen en ervaar je meer balans in je leven.

Verwerken en loslaten
Je kent waarschijnlijk de uitdrukking “het een plekje geven” wel. Maar waar is dat plekje? En hoe lang moet het daar blijven? Mijn ervaring is dat al die ervaringen met bijbehorende gedachten en emoties aandacht blijven vragen en letterlijk als ballast in je huidige leven ervaren wordt. Om ruimte te maken voor het nieuwe, is het belangrijk om jezelf te ontdoen van deze ballast. Je kunt je verleden niet veranderen, maar wel de negatieve invloed op je dagelijkse leven elimineren. Ik begeleid je om op je eigen wijze te ontdekken wat maakt dat deze gebeurtenissen invloed op je huidige leven hebben en hoe je dat kunt doorbreken. Daarnaast leer je hoe je de bijbehorende gedachten en emoties kunt loslaten om zo ruimte maken voor de nieuwe jij!

Het geleerde praktisch toepassen
Geen enkel kind leert in één dag lopen, dat gaat stap voor stap met vallen en opstaan. Zo mag jij alles wat je over jezelf leert tijdens de sessies ook stap voor stap én met vallen en opstaan leren integreren in je leven. Ik begeleid je om haalbare doelen te formuleren en om zowel je successen als je fouten te vieren. Fouten vieren? Ja, dat lees je goed! Fouten maken geeft je waardevolle informatie over hoe iets niet werkt voor jou, plus de kans om te leren om te gaan met emoties als frustratie, boosheid en verdriet. Met successen vieren leer je te oogsten wat je zaait en te genieten van het leven.

Nooit uitgeleerd
Jezelf leren kennen is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven, want zodra je alle kanten van jezelf kent en waardeert, kun je alles wat het leven je biedt aan. Ook na het traject wat je met mij doorloopt, blijf je leren en tegen uitdagingen aanlopen. Ik hoor regelmatig mensen zuchten: “Dit heb ik toch al eens aangepakt, nu kom ik het weer tegen! Houdt het dan nooit op?”
Inderdaad, het houdt niet op, maar dat is ook de bedoeling van het leven, want ook de goede dingen houden nooit op! Zodra je daar rust in kunt vinden voor jezelf, zal je ontdekken dat het leven een groot avontuur wordt met pieken en dalen. Ik kan je uit persoonlijke ervaring vertellen dat de reis een stuk aangenamer is als je je oude ballast kwijt bent!

Toegepaste technieken
Afhankelijk van je hulpvraag, pas ik 1 of meerdere van onderstaande technieken toe:

Archetypische Psychologie, dit is een vakgebied waar sjamanistische technieken gecombineerd wordt met regressie en lichte trance. 

Lichaamsgerichte therapie, dit is een vakgebied waar het lichaam als ingang gebruikt wordt om vastgezette emoties en patronen te transmuteren. Hiervoor wordt Ademcoaching, Chakra Psychologie en de symboliek van het lichaam ingezet.

NPL en coaching, waarbij systeemwerk en transformatiemanagement wordt ingezet om je dromen te manifesteren in je leven.